02.11.2015

За Вас

 

pic1

Зъбния кариес и възпаленията на гингивата (пародонтити) са най-разпространените заболявания в устата. Основната причина за възникването им е дейността на няколко вида кариесогенни бактерии, съдържащи се в продължително престояла в устата зъбна плака.

За нейното отстраняване и премахването на риска от кариеси и възпалителни заболявания работи огромно съсловие лекари по дентална медицина и цяла промишленост, произвеждаща средства за устна хигиена – четки, конци, вода за дезинфекция и др. Лекарите съветват продължителността на миене на зъбите да се увеличи от 3 на 5 минути. Въпреки това, резултатите не се подобряват. Основната причина е, че в процеса на миене не виждаме онези специфични зони на натрупана плака, съдържаща колонии от бактерии, което ще ни позволи целево да ги отстраним.

Пригответе се да Ви покажем как в домашни условия, при ежедневното миене на зъбите, можете да принудите бактериите да светят и да видите местата, където те опасно се натрупват. Това ще Ви позволи да отделите специално внимание на почистването на тези зони, леко и ефективно да ги отстраните, и по този начин да намалите значително риска от кариеси и пародонтити (пародонтози).

Методът, предизвикващ флуоресценция (светене) на бактериите е нов и се основава на последните достижения на физиката, техниката и денталната наука. Прилагането му спомага за отстраняване на рисковите фактори без травмиране на меките зъбни тъкани.

За да се запознаете с метода на „Контролирана орална хигиена“, вижте краткия филм „Как да запазим зъбите си здрави“ и  разгледайте нашия сайт.

На читателите на сайта, на семействата им, и особено на децата около тях, желаем здрави зъби и много красиви усмивки !

raf1