30.10.2015

Детектори

 

ЛЕКАРСКИ ДЕТЕКТОРИ

В условията на лекарските кабинети методът на флуоресценция позволява ясното индикиране на кариесогенните бактерии и осигурява възможност за перфектното им отстраняване. Лекарите използват метода за прецизен оглед и диагностика, за откриване на начални и вторични кариеси, за дефиниране на апроксимални кариеси, за контрол на клинична орална хигиена – почистване на зъбен камък, плака  и зъбни дефекти от труднодостъпни места – и други. Методът е предпочитан при препарирането на кавитети (лечение на кариеси) за дефиниране на границата между инфектирания и деминерализирания дентин.

Използват се специализирани  диодни “Кариес детектори” или последно поколение “Лазерни кариес детектори”. Тези апарати са специално създадени за употреба в медицински кабинети, изискват допълнителна подготовка преди използването им и имат относително висока цена. Това ги прави почти неприложими за употреба в домовете за контрол при миенето на зъбите ни.

кариес-детектор-лазерен

ПЕРСОНАЛНИ (ПАЦИЕНТСКИ) ДЕТЕКТОРИ НА ЗЪБНА ПЛАКА

Персоналните детектори на зъбна плака „СОВА” са медицински прибори за откриване на натрупана зъбна плака в домашни условия. Огледът се извършва в тъмно или полутъмно помещение. Използва се свойството на порфирините, произвеждани от микроорганизмите, да флуоресцират в розов до червен цвят при осветяване с тесноивична виолетова светлина. При това осветяване здравия дентин флуоресцира в зелено.

Детекторите са медицински прибори  за индивидуална употреба и са регистрирани за медицинска употреба с Удостоверение №BG/CA01/MD0025/19.08.14 г. на Агенцията по лекарствени средства.

 

ПЕРСОНАЛЕН ДЕТЕКТОР НА ЗЪБНА ПЛАКА СОВА 1

Предназначен за фронтален оглед и оглед в дълбочина.

 

kariesdetector

Цена 36 лв.

 

ПЕРСОНАЛЕН ДЕТЕКТОР НА ЗЪБНА ПЛАКА СОВА 2

Предназначен за пълен оглед.
Съдържа детектор за фронтален оглед и дентално огледало за наблюдение – лингвално (от страната на езика) и вестибуларно (от страната на бузата). При развиване на огледалото  се използва за фронтален оглед и оглед в дълбочина.

karies detektor personalen

Цена 48 лв.

С персонален детектор на зъбна плака „СОВА 1“ и „СОВА 2 “ може да се сдобиете от:

  • Вашия личен зъболекар. При личния Ви зъболекар освен по-добрата цена, можете да получите и ценна консултация по отношение на употребата на уреда, локацита на опасните зони на натрупване на бактерии и успешните практики по премахването им.
  • Директно от фирма Oптика лазер, чрез доставка с наложен платеж. Свържете се с нас имейл на info@opticalaser.net или по телефон: 0888 835 588 или 0888 841 488
  • Аптеки Фрамар  www.apteka.framar.bg  Детектор на зъбна плака
  • Placaid – София, ул.Дойран 15, тел. 02/8583272; www.placaid.bg (office@placaid.bg); www.oralcare.bg
  • Македониja – град СКОПЈЕ, ул.Франклин Рузвелт 3. „ВЕСТА ДРОГЕРИJА ДОО“ тел./факс 02/3082711; 02/3082712
  • Гърция Athens, 0030 210 93 14 004; Thessaloniki 0030 2310 445 207; www.placcontrol.gr (plac@otenet.gr)